A hagyományt követve idén is a báb- és utcai előadóművészek fogadják a közönséget a Jókai téren. A Kolibri Fesztivál idei vendégfellépői között szerepel a veszprémi Buboréka Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a miskolci Csodamalom Bábszínház, valamint a Kereplő és az Aranyszamár Színház - tájékoztatta a Kolibri Színház az MTI-t szerdán.
    
A házigazda Kolibri Színház a TODA - A csoda gyereknyelven című produkcióval várja a legkisebbeket. Az előadások között, a korábbi évekhez hasonlóan, a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a Vitéz László Automata teljesíti a gyerekek kívánságait.
    
A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, a 2011-ben elhunyt Kemény Henrik emléke köré szervezik, aki egyben a fesztivál és a társulat egyik alapítója volt. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a Kolibri Színház művésze, Nizsai Dániel Pulcinella éneke című produkciójában és a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg.
    
Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti. A Kolibri Fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek - olvasható a közleményben.
    
Az érdeklődők a fesztivál részletes programjáról a Kolibri Színház honlapján tájékozódhatnak.