A napilap pénteki számában megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy mit gondol, mit tudna kezdeni a várossal például Berki Krisztián vagy Puzsér Róbert, a főpolgármester úgy válaszolt: a főpolgármesterség nem celebtevékenység. Véleménye szerint egyébként alapjában Karácsony Gergely is politikai szerencselovag. Áttekintése Budapest egészéről alig haladja meg Puzsér Róbertét, állandóan ide-oda csapódik, mögötte semmilyen érdemi teljesítmény nincs. Ennek ellenére szűk három év polgármesterkedés után bejelentkezett miniszterelnöknek, négy év után pedig főpolgármesternek. Ezekhez a feladatokhoz ismeretek, tájékozottság, tapasztalat szükséges, ismerni kell a rendszer egészét, az igényeket, lehetőségeket, szabályokat, a pénzügyi és jogi kereteket - fogalmazott.
 
Blöffölésből, teljesíthetetlen ígéretekből nem lehet megélni. Az ellenzéki kampány rendellenes dimenziókban zajlik. Bokros Lajos volt az utolsó ellenfél - bár nem értettem egyet vele -, aki tudta, miről van szó, és várospolitikáról beszélt. Valami nem stimmel - mondta Tarlós István.
 
A főpolgármester szerint Budapest 2010-es elvesztése nagyon fáj egyes ellenzékieknek, nem válogatnak a módszerekben, az utóbbi időben néha kifejezett rosszindulattal találja magát szembe. Csak nem sírom tele naponta a nagymamám zsebkendőjét "karaktergyilkossággal", mint mások - fogalmazott.
 
Tarlós István úgy véli, hogy az ellenzéki oldalon valójában nincs egység, vagy ahol formálisan van is, az esetleges hatalomba lépéskor véget is ér. A nagy összefogók nem kedvelik egymást, ezek érdekpaktumok,
a programjaik sem összeegyeztethetők. Ebben nincs logika, nincsenek elvek, az ellenzéki elképzelések közt nincs koherencia. Hataloméhségre épített taktika, amit megpróbálnak októberig elhúzni.
 
Közölte: el fogja mondani  többször, mit valósítottak meg, mik a tervei, mi az, aminek a küszöbén állnak. Az eddigi előterjesztéseit eddig majdnem száz százalékban támogatta a kormány a közfejlesztési tanácsban, ahol a miniszterelnökkel azonos jogosítványai vannak - tette hozzá.