A médiamecenatúra program 2019-es pályázatának második fordulójában hírműsor kategóriában a 101,7 Pécs FM, a dunaújvárosi Rádió 24, a keszthelyi, a miskolci és a győri Rádió 1, a székesfehérvári Magyar Katolikus Rádió, a Rádió Szarvas, a szolnoki Amadeus Rádió, a fehérgyarmati Rádió Som, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, valamint a budapesti Mária Rádió és a Jazzy Rádió pályázott eredményesen – közölték.

Szolgáltató magazinműsorok gyártására a Lakihegy Rádió, a Rádió Dabas, a Paks FM, a miskolci és a sátoraljaújhelyi Európa Rádió, a keceli, solti és bajai adókon szóló Gong Rádió, a kiskunfélegyházi, a pécsi, a gyöngyösi és a zalaegerszegi Rádió 1, a miskolci Rádió M, a székesfehérvári Táska Rádió és a budapesti Klasszik Rádió, tematikus magazinok gyártására pedig a fővárosi Manna FM, a Trend FM és az InfoRádió kapott támogatást – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a médiatanács 1,5 millió forinttal támogatja a budaörsi Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivált. Az október 30. és november 2. között zajló fesztiválon a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díj, a közönségszavazatok alapján a legnépszerűbb magyar filmnek odaítélendő Macskássy Gyula-díj, valamint a gyermekközönség szavazatai alapján a legnépszerűbb magyar meseanimációnak kijáró Csermák Tibor-díj nyerteseinek 500-500 ezer forintot ajánl fel a testület – olvasható a közleményben.