Bácskai János (Fidesz-KDNP) elmondta, ősztől az intézmény belsejét újítják meg, várhatóan több ütemben, hogy a szakrendelőkben a munkálatok idején is zavartalanul fogadhassák a betegeket.

A polgármester, aki az önkormányzati választáson ismét kormánypárti színekben indul a tisztségért, az átadáson azt mondta: a központi szakrendelő külső felújítására a kormányzat több mint 200 millió forintot, míg az önkormányzat további 109 millió forintot biztosított.

Hozzátette: a projekt része volt a József Attila lakótelepen található Epres óvoda épületének energetikai felújítása is.

Bácskai János az esztétikailag is megújult intézményt „bizalmat és gyógyulást sugárzó” épületnek nevezte és úgy fogalmazott: Ferencváros „már nemcsak zöld és tiszta, hanem csinos is”.

A városrész egészségügyi beruházásairól szólva utalt arra is, hogy a budapesti centrumkórházak közül a legnagyobb, a dél-pesti is ott épül majd a „Szent István kórház alapjain”.

Makai Martina, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte: a ferencvárosi egészségügyi intézmény nemcsak esztétikusabbá és komfortosabbá vált, hanem energetikai korszerűsítésével az üzemeltetése is gazdaságosabb lesz.

Ferencváros ezzel a beruházással környezettudatosságot mutat, és példával szolgál más közösségeknek, önkormányzatoknak is – mondta, hozzátéve, a kormány célja, hogy minél több intézményt korszerűsítsenek energetikailag, ezzel is csökkentve a kiadásokat, és az „ország ökológiai lábnyomát”.