Wintermantel Zsolt (Fidesz–KDNP) hangsúlyozta: a támogatás elnyeréséhez szükség volt az önkormányzat stabil gazdálkodására is, hiszen a terület csapadékvíz elvezetésének kiépítésével együtt, mintegy 800 millió forintból készül el beruházás.

Ez azt jelenti, hogy a kerület, 500 millió forintot használ fel saját forrásból a fejlesztésre – tette hozzá. A támogatás elnyeréséhez a vonatkozó kormányrendelet módosítására volt szükség, hiszen miközben az ingatanok Újpesten, az útpályák már Pest megyében találhatók – hangzott el.

Szatmáry Kristóf miniszteri biztos arról beszélt, hogy a fővárosi földutak aszfaltozását célzó program másfél éve budapesti fideszes polgármesterek kezdeményezésére indult, és a kormányzat az idei költségvetésben közel 10 milliárd forint pályázati támogatást hagyott jóvá a program végrehajtására. Az első körben 14 kerület 6 milliárd forintot nyert az utak aszfaltozására, a második körben pedig 2,2 milliárd forintot használhat fel 6 önkormányzat, a maradék, több mint egymilliárd forintra további pályázatot írnak ki – mondta a miniszteri biztos.

Zsigmond Barna Pál fideszes országgyűlési képviselő úgy vélekedett, hogy soha annyi fejlesztés nem történt Újpesten, mint amióta Wintermantel Zsolt vezeti a városrészt. Ezért is fontos, hogy az önkormányzati választásokat követően a jelenlegi városvezető folytassa munkáját – mondta a politikus.